Het is zover....Heleen gaat trouwen!

Het moment is bijna daar! Nog maar 1 nachtje slapen tot onze bruiloft; de dag waar we al ruim een jaar naar uitkijken. Heel gek en spannend dat het na maandenlange voorbereidingen eindelijk zover is. 

Tijd om af te vinken. In zo'n laatste week voor de bruiloft worden er veel mini-projectjes afgerond. We hebben onze laatste dansles gehad, de huwelijkse voorwaarden bij de notaris getekend en een laatste meeting met de ceremoniemeesters gehad. Bij al deze momenten groeide het besef dat de grote dag echt dichtbij komt!

Lees meer ...

De trouwdag komt nu echt in zicht!

We zijn net terug van een weekendje Duitsland met de vriendengroep. Dit weekend dus even niet aan de voorbereidingen besteed. Alhoewel, twee van onze ceremoniemeesters waren ook mee dus we hebben uiteraard wel kort wat dingen besproken. De afgelopen dagen heb ik veel de vraag gehad: "Zijn jullie er klaar voor?". Het antwoord: ja en nee! We kijken er ontzettend naar uit en hebben er veel zin in, maar er moet ook nog wel het een en ander gebeuren. Eerst een korte terugblik.

Lees meer ...

De Toscaanse bruiloft van Heleen en Merlijn was een sprookje

Sinds de eerste vakantie samen nu 11 jaar geleden in Italië zijn Heleen en haar man Merlijn niet alleen verliefd geworden op elkaar, maar zeker ook op het land. Het aanzoek kwam vorig jaar in juni...in Italië. De wens om daar ook te trouwen was dan ook groot.

Ik kwam begin van dit jaar met Heleen in contact toen ze mij vol enthousiasme over haar bruiloft in Italië vertelde en de dagindeling die zo heerlijk intiem en mooi klonk.
Heleen is inmiddels getrouwd en in deze blog lees je over haar fantastische bruiloft in Toscane op 12 mei 2016.

Lees meer ...

Nog 10 weken tot de bruiloft!

BLOG 5: juni 2016 Bruid to be Heleen vertelt....

Het is weer tijd voor een update! Inmiddels tellen we af in weken in plaats van in maanden. Nog maar (ruim) 10 weken tot de bruiloft. Als ik bedenk hoe snel één week gaat, dan krijg ik wel wat kriebels. Die 10 weken vliegen zo om!

De trouwringen worden ontworpen

De afgelopen tijd hebben we uiteraard niet stilgezeten. Zo zijn we op pad geweest voor de trouwringen. Onlangs heb ik van mijn moeder de trouwring van haar overleden moeder (mijn oma dus) gekregen. Heel bijzonder! Van deze ring laat ik mijn trouwring maken. Om het extra bijzonder te maken (en misschien stiekem vooral omdat het kosten scheelt;)) heeft mijn aanstaande (het blijft een gek woord) ook de ring van zijn overleden opa gekregen. Omdat we deze ringen willen verwerken in de trouwring, kunnen we niet zomaar naar een juwelier. Via internet hebben we een heel leuk ateliertje gevonden, waar een jong stel zelf trouwringen ontwerpt. Een week of drie geleden hebben we daar afgesproken en uitgebreid doorgesproken wat onze wensen zijn. Eén van die wensen is dat de trouwring past bij de verlovingsring. Inmiddels wachten we vol spanning op de ontwerpen, die elk moment (als 3D-tekening) in onze mailboxen kunnen verschijnen. Wij kunnen niet wachten...

Lees meer ...

Trouwen in Nederland? Houd rekening met alle weersomstandigheden!

houd rekening met alle weersomstandigheden op je bruiloft

We trouwen in juni! We houden van de zon, de zomer, lange gezellige en zwoele zomderavonden. En natuurlijk trouwen we buiten onder die mooie, grote en karakteristieke boom met al onze dierbaren om ons heen.

Trouw je in Nederland? Houd dan rekening met weeromstandigheden die je absoluut niet had kunnen voorzien.
We geven je wat tips zodat je een TOPdag hebt ongeacht het weer.

Lees meer ...

Trouwdatum, trouwlocatie, kleding en trouwfotograaf geregeld...klaar?

Nog vier maanden tot aan de bruiloft...

We tellen verder af. Nog ongeveer 4 maanden tot dé grote dag. Uiteraard vragen veel mensen hoe de voorbereiding gaat. Als we dan zeggen dat we zaken zoals datum, locatie, jurk & pak en fotograaf geregeld hebben, denkt iedereen dat het al bijna rond is. Zo voelt dat niet, maar we zijn wel weer een stap verder!

Lees meer ...

Trouwbudget en investeren in extra's die het absoluut waard zijn

Trouwbudget

Als je start met de planning van je huwelijk stel je hoogstwaarschijnlijk eerst je budget vast. Dit is immers bepalend voor tal van keuzes zoals de trouwlocatie, de catering, de muziek en de styling. Maar het gebeurt geregeld dat het budget gaandeweg wordt overschreden. Soms omdat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt van de daadwerkelijke kosten of omdat je bruiloft wat groter wordt dan uiteindelijk gepland of voorzien. Maar het komt ook voor dat je dingen simpelweg bent vergeten of dat deze toch wat duurder uitpakten dan verwacht.
We geven je wat tips over zaken die je wellicht over het hoofd ziet, maar niet onbelangrijk zijn en....geld kosten. Stel hierin je eigen prioriteiten en bepaald wanneer het je waard is om hierin (extra) te investeren.

Lees meer ...