Bruidsparen vertellen.....lees je mee?

 

theway2yourwedding introduceert op deze webpage: "bruidsparen vertellen" !

In "bruidsparen vertellen" laten we bruidsparen (veelal bruiden:-) aan het woord over hun belevenissen bij de voorbereidingen en het organiseren van hun bruiloft, de bruiloft zelf en/of de samenwerking met theway2yourwedding. Lezen jullie mee?

Dagboek van een bride to be! Heleen gaat dit jaar trouwen en.....

Bruid Heleen gaat dit jaar trouwen! Ze gaat hier elke maand vertellen over haar belevenissen en ervaringen in de aanloop naar haar bruiloft in augustus 2016.

Lees hier Blog 7 - augustus 2016 - Het is zover...Heleen gaat trouwen!

Lees hier Blog 6  - juli 2016 : De bruiloft komt in zicht!

Lees hier Blog 5 - mei  2016: 10 weken tot aan de bruiloft van Heleen!

Lees hier Blog 4 - april 2016: Trouwdatum, trouwlocatie, kleding en trouwfotograaf geregeld..klaar?

Lees hier Blog 3 - maart 2016: Update en zoektocht naar trouwleveranciers

Lees hier Blog 2 - februari 2016:  Heleen heeft haar trouwjurk gevonden bij Covers Couture in Utrecht

Lees hier Blog 1: januari 2016 Bride to be Heleen stelt zich voor

Een geweldige bruiloft.... mede mogelijk gemaakt door theway2yourwedding!

Maud is op 24 juni 2015 getrouwd met haar Thijs. Zij vertelt over haar geweldig mooie en leuke trouwdag

We hadden er lang naar uit gekeken en vooral ik had veel tijd en energie gestoken in het plannen en organiseren. Alles was geregeld, de dag hoefde enkel nog aan te breken. Mijn Thijs en ik gingen trouwen!

Op 24 juni 2015 was het eindelijk zover. Enkele vriendinnen stuurden mij in de ochtend berichtjes als 'vandaag ben jij de bruid' en 'geniet ervan!' Zelfs Inge van theway2yourwedding dacht eraan om ons lieve woorden toe te sturen. Na ons weddingconsult had zij méér dan met ons meegeleefd en wist ze heel goed dat het nog best een opgave voor deze bruid was om alles los te laten.

In onze eigen tuin zagen mijn lief en ik elkaar voor het eerst in onze trouwoutfits. Terwijl ik met mijn rug naar de tuindeur stond waar mijn lief uit vandaan zou komen, was ik zo nerveus dat ik het gevoel had dat mijn zenuwen ieder moment uit mijn lijf de lucht in konden schieten. Gelukkig... ik mocht mij omdraaien – en daar stond hij. Precies zoals ik had gehoopt: in een niet-alledaags pak, opvallend en sjiek. Zijn haar mooi, passende bril erbij. Helemaal goed! Nog een beetje onwennig door de spanningen van het moment pakten we elkaar vast. Om even later naar binnen te gaan, waar onze ouders, zussen en beste vriendinnen ons verwelkomden met een luid applaus.

De nieuwe burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, nam het sluiten van ons wettelijk huwelijk voor zijn rekening. De ceremonie werd muzikaal opgeluisterd door twee goede – en vooral muzikale – vrienden. Tijdens de speech van een van onze getuigen maakten de spanningen in mijn lijf eindelijk plaats voor een gevoel van 'wauw, wat is dit fijn!'

In de kerk werd Thijs naar voren begeleid door zijn moeder, ik door mijn vader. Bij de klanken van een kerk-proof uitvoering van 'Rather be' – door een geweldig jazz trio – kon ik alleen maar glimlachen en genieten. Mijn getuige gaf een prachtige speech; een heel waar en puur verhaal, het gaf ons een heerlijk gevoel. De pastoor maakte er een geweldige huwelijksmis van, heel persoonlijk en passend bij ons. Aan het eind van de mis liepen we, onder het genot van het nummer 'Everything' (Michael Bublé), de zon tegemoet terwijl onze dierbaren met bellenblaas in de weer waren en klapten. Uit enthousiasme gooide ik mijn ene arm, met het bruidsboeket in mijn hand, in de lucht. Mijn andere hand omklemde die van Thijs. En op mijn gezicht stond een enorme smile. Yes, we zijn getrouwd!

Tijdens het diner werden we verrast door een prachtige en licht emotionele speech door mijn moeder, gevolgd door een lieve speech door Thijs' zusje. Na het heerlijke eten wachtte ons een geweldige, knallende afsluiting van de dag. Ons feest!

Mijn kersverse man en ik sneden samen onze enorme Limburgse vlaai aan – met een geweldig hart van aardbeien in het midden – en daarop zette mijn eigen big band in met 'Let me entertain you'. Kort daarna stonden Thijs en ik lichtelijk nerveus in het midden van de dansvloer klaar voor onze openingsdans... Toen 'Get Lucky' startte, wisten wij wat ons te doen stond. In één klap gleed alle spanning van me af, ik kon alleen nog maar swingen en glimlachen naar mijn mooie man. Zo heerlijk!

Er kwam nog maar één spannend moment, maar nu alles de hele dag zo goed was verlopen twijfelde ik niet meer over het slagen daarvan. Na de eerste pauze van de band liet onze bandleider aan onze gasten weten dat hij vannacht mijn saxofoon uit ons huis had gestolen. Want wat is nu de band zonder Maud? Eindelijk mocht ik in mijn bruidsjurk het podium op: hier had ik mij zo op verheugd!

Mijn lief en ik maakten nog heel wat dansjes en genoten van de muziek en van iedereen om ons heen. Om middernacht werden de energielevels opgekrikt door lekkere frietjes, waarna wij afscheid namen van alle lieve gasten. En zo kwam een einde aan de dag waarvan ik had verwacht dat hij leuk was, maar die nog zóveel mooier was.

Tijdens alle voorbereidingen voor onze bruiloft vond ik slechts één ding lastig en dat was: loslaten. De belangrijkste tip van Inge was dan ook om dat op de dag zelf vooral wél te doen. Waar ik nu, naast het feit dat ik nu 'man' mag zeggen tegen Thijs, het meest blij over ben, is dat ik op onze trouwdag alles open tegemoet ging en dat ik alle onderdelen zo ontzettend heb belééfd!

Maud en Thijs / trouwdatum 24 juni 2015 / Trouwlocaties: Wettelijk huwelijk: Kasteel Terworm in Heerlen / Kerkelijk huwelijk: St. Lambertus in Holset / Diner en feest: Winselerhof Landgraaf Fotocredits: RuudC fotografie                                                                                                                          

theway2yourwedding verzorgde een weddingconsult & more

Geschreven door: Maud op 9 september 2015 

 

WEL OF NIET>>>>>>>> een WEDDINGCONSULT?

RECENSIE over theway2yourwedding 

Als je druk bezig bent met organiseren van je huwelijk, is het altijd handig als eens iemand met een 'frisse blik' naar je planning kijkt. Voor ons deed weddingplanner Inge dat. Dankzij haar weddingconsult staan nu niet alleen de puntjes op de i van ons draaiboek, ook kregen we heel wat leerzame tips en tricks van Inge!
Inge vroeg ons eerst antwoord te geven op een aantal vragen. Ze stelde zaken aan de kaak waar ik nog niet eerder bij had stil gestaan en dat zette mij ertoe aan onze aanstaande bruiloft eens van een heel andere kant te bekijken. Zo bespraken mijn lief en ik, dankzij Inges vragen, bijvoorbeeld wat we graag wilden dat onze gasten zich zouden herinneren van onze bruiloft.

Naar aanleiding van onze antwoorden ging Inge aan de slag. Ze gaf ons vervolgens een hele reeks bruikbare tips. Met name handige dingen om met onze ceremoniemeester te bespreken, zoals: neem van tevoren samen het draaiboek door op de trouwlocatie(s) en wat moet de ceremoniemeester doen als hij specifieke verzoeken krijgt. Ook goed om de ceremoniemeester te laten doen: ten aanzien van speeches tijdens het diner, met de bediening afstemmen over wanneer de gerechten uitgeserveerd worden.

De weddingplanner had ook een tip ten aanzien van de opstelling van de bruidstaart. Dat deed mij gelijk denken aan de bruiloft waar wij vorige week te gast waren. De prachtig versierde bruidstaart stond op een nogal wiebelige etagère die, toen het paar begon te snijden, enorm wankelde. Het personeel van de locatie moest het geheel vasthouden om ervoor te zorgen dat de taart niet omviel! Intussen keken mijn aanstaande en ik elkaar veelbetekenend aan: dit gaan wij anders doen!
Ten aanzien van het draaiboek attendeerde Inge ons erop dat ze de acties miste die volgen ná onze bruiloft. Bijvoorbeeld: wie wil je bedanken en hoe, welke betalingen moeten nog worden voldaan en volgt er nog een afspraak met de fotograaf. Binnen een mum van tijd zorgde Inge er met haar tips voor dat ik ons draaiboek had omgetoverd tot een méér dan complete planning.

Toch had ik nog enkele vragen – en ook daarmee kon ik prima bij weddingplanner Inge terecht. Zo vroeg ik mij af waar ik op de bruiloft het beste mijn make-up, reservelenzen en deo kan bewaren. Inge adviseerde mij een aantal kleine spulletjes in een tasje te doen en dit aan iemand te geven die de hele dag dichtbij mij zou zijn (bijv. een vriendin of getuige). Op onze vraag wat te doen met mensen die zich niet hebben aangemeld n.a.v. onze uitnodiging, tipte de weddingplanner dat we onze ceremoniemeester op de dag van de 'deadline' een mailing kunnen laten uitsturen naar de mensen die nog niet hebben gereageerd.

Kortom: als bride to be bevind je je in een continu leerproces. Real life bruiloften van je eigen vrienden of familie komen enorm van pas, doe er je voordeel mee. Wil je een of twee maanden voor je bruiloft graag nog even alles doorlopen en checken? Dan adviseer ik je zeker om een consult bij een weddingplanner te doen. Laat je draaiboek checken, stel al je vragen en zorg er op die manier voor dat alle puntjes op de 'i' worden gezet voor jullie aanstaande bruiloft!

Deze recensie is gepubliceerd op Girlsofhonour.